Snickerivirke och snickarvirke – Stockholm

I vår stora virkestork i Märsta utanför Stockholm tar vi in många olika sorters träslag för torkning till bästa snickerivirke och snickarvirke. Har du frågor om vilka virkessorter, dimensioner, volymer som vi normalt lagerför i vår tempererade lagerhall? Kontakta oss då för vidare information. Vi har idag över 30 olika träslag i olika dimensioner, former och längder, så efterfrågan styr mer än något annat. Vi kan även ta emot specialorder från dig som kund.

Snickerivirke kan också kallas som byggvirke eller byggmaterial. Vårt virke kommer ifrån många olika träslag och varje träslag har olika egenskaper. Vi tar endast in virke utav högsta kvalitet. Eftersom träslag har olika egenskaper passar de kanske mindre bra eller mer bra vid olika typer av arbeten. Då är det viktigt att tänka på vad man just ska bygga. Ska man t.ex. bygga någonting som kommer att ha kontakt med mycket vatten. Eller rentutav en brygga som sitter i vatten hela tiden. Då är det mycket viktigt att man tänker på att både impregnera sitt snickarvirke. Men också att välja ett virke som är naturligt vattenbeständigt som till exempel Sibirisk Lärk. En fördel med Sibirisk lärk är att den har en naturlig impregnering vilket förlänger virkets livslängd. Med andra ord är Sibirisk lärk ett virke av mycket hög kvalitet. Du kan läsa mer om Sibirisk lärk här.

Snickerivirke, snickarvirke i olika dimensioner

När man pratar snickerivirke så hör man oftast orden hårda och mjuka träslag. Man brukar säga att barrträden är de som genererar de mjuka träplankorna. Medan lövträden är de som man kan utvinna de hårda träplankorna ifrån. Detta säger ingenting om träets egentligen styrka. Utan är mest ett talesätt för oss som arbetar med virke för snickeri att benämna olikt virke på.

Hos oss finner du flertalet olika snickerivirke, bland annat tryckimpregnerad furu, cederträ, ektrall eller sibirisk lärk. För att ditt bygge ska bli så bra som möjligt så utgår vi utifrån era förutsättningar. Och vad det är ni ska bygga. Kontakta oss gärna så hjälper vi er med alla frågor. Välkomna!

Traplankor i Stockholm